Jüpiter geri hareketine başlıyor

Gökyüzünde her şey muazzam bir orkestra gibi işler ve insanoğluna hizmet eder. Önce Plüton, sonra Satürn ardından Merkür şimdi de Jüpiter 20 Haziran’ da Balık burcunda geri hareketine başlayacak sevgili arkadaşlar. Bu geri hareketine 28 Temmuz’ da, bu yıl asıl transit ettiği Kova burcunda devam edip, 18 Ekim’ de yine düz seyrine dönecek.

Jüpiter bolluğun, büyümenin, bilginin, refahın aynı zamanda erdem ve ahlakın da gezegenidir. Mayıs 2020’ den bu yana Güney Ay Düğümü Yay’ da ve bu burcun yöneticisi olması sebebiyle eski ve vadesini doldurmuş inanç ve kalıplarımızı sorgulatmaya ve yenilememize destek vermekte. Kısa süreliğine geçtiği Balık burcunda da bizlere 2022 yılının kısa bir fragmanını gösterdi ve haritamızda Jüpiter’ imizin bulunduğu alanla ilgili konularda şans ve fırsatları sundu. Şimdi de bunları bize tekrar sorgulatmak ve incelemek üzere zaman tanıyacak. Gezegen gerilemesi sırasında enerjiler “içe doğru” yönlendirilir böylece sadece içsel büyümeyi geliştirmemize izin verilmez, aynı zamanda izlenen yollarda herhangi bir abartı ve ihlal yapıldıysa rota düzenlemesi için fırsat tanınır. Bir nevi yüklerimizden kurtarır. Toksit ilişkiler, bırakılmayan önyargı ve kalıplar, yanlış alışkanlıkların ve bağımlılıkların üstesinden gelmeyi amaçlar.

25 Haziran’ da Neptün’ ünün de Balık burcunda geri hareketine başlamasıyla; yaşanacak tüm olaylar bizi ruhen büyütüp olgunlaştırmayı ve kendimizi tam anlamıyla tanımamızı sağlamayı amaçlar. Neptün Balık burcunun asıl yöneticisi Jüpiter ikinci yöneticisi olması sebebiyle; teslimiyet ve maneviyatın çok önemli olduğu bir zaman dilimine de vurgu yapmakta. Sahte benlik illüzyonu altında büründüğümüz rolleri daha net görmeye başlayacağız. İlahi adalet keskin kılıcını daha sert gösterecek. Yaptığımız veya uğradığımız haksızlıkların karşılığını da yerine göre ceza yerine göre şifa olarak aldığımız bir süreç olacaktır. Çünkü Jüpiter dürüstlük ve erdemlikten ayrılanları sevmez, ahlak sınavlarından geçirir.

Jüpiter önümüzdeki birkaç ay içinde ‘’ Öz’’ ümüz hakkında bize derin bilgiler verir, manevi hediyelerle bizi şaşırtabilir ve böylece daha mutlu ve neşeli olmamıza yardımcı olabilir, aynı zamanda iç dünyamızı da uyandırabilir.

Hayatta gerçekte kim olduğumuza, engelleyen inanç ve düşüncelerimi sonlandırmak ve gerçekte nelerin bizi mutlu ettiğini keşfedebiliriz. İçimizdeki isyankar tarafla daha fazla bağlantıya da geçeriz. Jüpiter klasik astrolojide büyük bir hayırsever olarak kabul edilir, ancak özellikle geri hareketi sırasında rızklar kucağımıza düşmez – bunun için çaba sarf etmek, hatalarımızı kabul edebilmek ve yeni yollar keşfetmemizi ister. Önümüzdeki birkaç ay içinde bir şey planladığımız gibi gitmese bile hayal kırıklığı veya üzüntü içinde kendimizi kaybetmemeliyiz.  Aksine yeni yollar denemenin keyfini yaşayabiliriz.

Jüpiter’in ateşi, bize alternatifler sınırlı gibi görünse bile en karanlık zamanlarda bile yolumuzu bulmamıza yardımcı olur, bolluk ve bereketiyle gelir. Şifa olsun

Paylaş

Beni Takip Edin

Instagram'da Astroloji

Güncel astroloji yazı ve videoları, haftalık analizler ve astroloji üzerine çok daha fazlası Instagram hesabımda.

İletişim Formu

Size yolunuzda eşlik edebilmem için iletişim formu doldurarak benimle iletişime geçebilirsiniz.

(*) Doldurulması Zorunlu Alan