24 Haziran 2021 Oğlak Dolunayı

24 Haziran saat 21:40’ de Oğlak burcunun 3° sinde bir Süper Dolunay gerçekleşecektir. Bu dolunay bizleri önemli bir karar verme sürecinden geçirerek, sınırlarımızı belirleme ihtiyacını ortaya çıkaracak.

Dolunay haritasında yükselen Oğlak’ ın yöneticisi Satürn’ ün Plüton ile 1.evde olması ‘’korkularınla yüzleş ve kendi değerini bil’’ demekte ve bunun olması için bir takım olaylarla bizleri sert bir şekilde yüzleştireceğe benziyor. Haritada oluşan Sabit T-kare  açısında Apex’ te bulunan Uranüs ise ‘’Artık kararını ver, geleceğe gitmek için harekete geç ‘’ diye seslenmekte. Satürn-Uranüs ve Mars arasındaki bu açı ilişkilerdeki agresyonları tetikleyebilir, öfke ve gerginlikleri artırıp, restleşmeleri getirebilir. Özellikle sözlerle de gemileri yakabileceğimizi vurgulamakta. Sakinliğimizi korumaya ekstra özen göstermeliyiz. Merkür geri hareket sürecinden kafalarımız çok karıştı ve olayları net olarak görmekte zorlandık. Şimdi bu etkilerle ilişkileri bitirme kararı alabilir veya var olan ilişkide büyük bir dönüşüm gerçekleştirebiliriz. Yine de çok acele etmeden kararlar alalım. Kariyer alanlarımızda da buna keza işten ayrılma kararı, yeni bir işe başlama veya iş kurma kararları alabiliriz. Sabit etkisi olduğundan bunlar tabi Uranüs’ ün istediği hızda gerçekleşmesi zor ama bu yıl adım adım kararlarımızı netleştirip geleceğe doğru gidiyoruz. Burada istenilen yeniden küllerimizden doğmamızdır.

Bu dolunay Pholus yıldızıyla kavuşum içinde olacaktır. Pholus doğru kullanıldığında ilahi gerçekle gelen dönüşümü destekler, böylece yeni bir bilinç seviyesi ve yeni bir gerçeklik yaratılabilir. Aynı zamanda sonradan kazanılan farkındalıkla birlikte daha önce yapmadığımız şeylerle ilgili pişmanlık hissettirebilir. Bununla yüzleşip, artık geriye bakmadan bu enerjiyi bırakmanın ve bundan sonrası için kendi değerimizi bilip yeni yollar açmanın vakti gelmiştir.

Astrolojide Ay yengeçte anneyi Güneş oğlakta babayı temsil eder ve bu dolunayda atalarımız, ailemiz ve ilişkilerimiz hakkında birçok şeyi yeniden keşfedebiliriz. Aynı zamanda hayatta varmak istediğimiz hedefler ve arzularımızı kendimiz için mi toplum için mi yaptığımızla kalbimizin sesi arasında gidip gelebiliriz. Oğlak burcu hedeflerine sistematik ve organize şekilde ulaşmayı iyi bilir, bu sebeple bu özellikleri hayatlarımıza daha fazla entegre etmeliyiz.

Dolunay’ da etkin olacak Venüs-Plüton karşıtlığı ilişki ve parasal konularda isteklerimizi elde etmek için kıskançlık, manipülasyon ve güç mücadelelerini çoğaltabilir, bunların farkında olup mantık odaklı hareket etmeliyiz. Bu enerjiler; takıntı ve istediğimizi sandığımız çoğu şeyin sevilme, onay alma ve güç kazanmak için yaptığımızı idrak ettirmek istemekte. Tekamül süreçlerimizin nihai amacı, dışarıda aradıklarımızın aslında içimizde saklı olduğunun idraki, ‘’ Öz’’ ümüzü bulma  ve bilinç seviyemizin yükselmesidir. Hayat yolunda yaşananlar bunun içindir. Buna destek olarak Satürn ve Chiron şifa açısı; kanayan yaralarımızı ve kendi değerimizi görmezden geldiğimiz yerleri bizi hatırlatıyor ve iyileştirmeye çalışıyor.

Ancak… önce kendi değerimizi bilmeliyiz ki başkaları da bizim değerimizi bilsin. Etrafımızda olan her şey bize ayna tutmaktadır…Şifa olsun

Paylaş

Beni Takip Edin

Instagram'da Astroloji

Güncel astroloji yazı ve videoları, haftalık analizler ve astroloji üzerine çok daha fazlası Instagram hesabımda.

İletişim Formu

Size yolunuzda eşlik edebilmem için iletişim formu doldurarak benimle iletişime geçebilirsiniz.

(*) Doldurulması Zorunlu Alan