10 Temmuz Yengeç Yeniayı

10 Temmuz saat 04:17’ de Yengeç burcunun 18° sinde meydana gelecek Yeniay, yılın en şanslı ve bereketli yeniaylarından. Geçirdiğimiz zor zamanları harmanlama, yenilenme fırsatlarını ve yeni başlangıçları anlatması bakımdan güzel etkileri beraberinde getirecek.

Betelgeuse ve Polaris yıldızlarıyla kavuşum içinde olacak olan bu Yeniay, başarıya giden yolu aydınlatıyor. Yengeç burcu; aile, ev, vatan, anne, köklerimiz, dişil enerjiyi temsil eder. Yeniay haritasında yükselen 1° de Yengeç; ailevi konular ve maddi kazançlarımızla ilgili sorunları çözebilmemiz için yeni başlangıçları mümkün kılacak. Geçirdiğimiz zor süreçlerin bir sonlanması ve yeni fırsatları bizlere sunacaktır. Jüpiter’ in buraya olumlu desteği de zorlanma olsa bile güzel sonuçları müjdelemektedir.

Uranüs ve Neptün’ ün güzel destekleri sürprizleri, şans ve başarıyı beraberinde getirirken, ilk önce buna inanmamız gerektiğini anlatmakta. Merkür’ ün de artık tamamen düz hareketine geçmesiyle; iletişim kanalları aktif ve verimli çalışmaya başladı, fırsatları kaçırmamak adına kafamıza takılan sorular varsa da fikir danışma ve akıl almayı ihmal etmemiz gerekiyor.

Aslan burcundaki Mars-Venüs  kavuşumu; eril ve dişil enerjiyi de temsil etmektedir. Sürpriz ilişki başlangıçları bu dönem sıkça olacak. İlişkilerde ve ailede var olan sorunların masaya yatırılıp çözüm aranacağı bir sürece işaret etmektedir. Boşanma davalarında çocukların zarar görmemesi adına da ılımlı çözümler bulunabilir. Ama hem Plüton’ un hem Satürn’ ün zorlu açıları; güç mücadeleleri ve baskın manipülatif davranışlar sergileyenlerin olabileceğini ama sonunda en zarar görecek olanların bu kişiler olduğunu vurgulamakta. Hırsına yenik düşmeden, bencilce değil dürüst ve etik davrananlar ise en büyük desteği alacaktır.

Yaralı şifacı Chiron’ un olumsuz açısı; yeni başlangıçlar yapmak istememize rağmen tekrar aynı sorunlarla karşılaşma korkusunun bizi durdurabileceğini ama geçmişte yaşadıklarımızı bir tecrübe olarak görüp yeni bir cesaretle başlangıç yapabileceğimizi işaret edip, iyileşme vaat etmekte. Özellikle maddi konular, aile ve yöneticilerle ilgili endişeler gündeme gelebilir. Uzun zamandır emek ve sabır gösterenlerin tek eksikliği bir Yengeç misali güvenli kabuklarından çıkabilmek.

Bu bereketli Yeniay enerjisinden herkese önce şifa sonra fayda diliyorum. Işık olsun

Yengeç Yeniayı, bizi kendimizle, içimizdeki çocukla ve aile üyelerimizle olan ilişkilerimizi değerlendirmeye davet ediyor.  Bu ilişkilerin bizi duygusal olarak nasıl şekillendirdiğini analiz edebiliriz. 

Yengeç enerjisi, özellikle içimizdeki gizli duygusal kısımlarla rezonansa girmekte.  En savunmasız yanımız ortaya çıkabilir ve özellikle hassasiyetimiz artabilir.  Yengeç Prensibi, çocukluğumuzda yeterince ilgi gösterilmeyen ya da hiç dikkat edilmeyen duygu ve arzuları ortaya çıkarmaktadır.

Yeniay Enerjisinde Kendimize Sormamız Gerekenler:

Çocukluğumda sevgi dolu bir destek alabildim mi? 

Çocukken kendimi olduğum gibi ifade etmeme izin verildi mi? 

Aile ortamımda duygularımı güven içinde göstere biliyor muydum?

İçimdeki çocuğu yeterince dikkate alıyormuyum?



Dişil enerjimle bağlantı kurmama izin veriyor muyum? 

Duygularıma izin veriyor muyum yoksa onları bastırmaya mı çalışıyorum? 

Kendim ve ihtiyaçlarım için sorumluluk almak benim için kolay mı?  Kendime iyi bakabiliyor muyum? 

Yaralı şifacı Chiron da bu yeniay sırasında bize eski yaraları ve eski acıları şifalandırma  gücü verecek Bu yeni ay ile birlikte,  tam da acı verici deneyimlerimiz aracılığıyla büyüyüp geliştiğimizin farkındalığına dair derin bir bilgi edineceğiz.
 

Paylaş

Beni Takip Edin

Instagram'da Astroloji

Güncel astroloji yazı ve videoları, haftalık analizler ve astroloji üzerine çok daha fazlası Instagram hesabımda.

İletişim Formu

Size yolunuzda eşlik edebilmem için iletişim formu doldurarak benimle iletişime geçebilirsiniz.

(*) Doldurulması Zorunlu Alan