18-24 Ekim haftası ve Koç Dolunayı’ nın burçlara etkisi

Ekim ayının en zorlu haftasına giriş yapıyoruz. Bu haftanın hemen ilk günü 18 Ekim’ de hem Jüpiter hem de Merkür düz hareketine dönmeye başlayacak. Merkür pazartesi akşam saatlerine kadar durağan pozisyonda olmaya devam edecek özellikle iletişimde sıkıntıları fazlalaştıracak bir etkidir bu, ama Merkür düzeleceği için genel olarak iletişimsel konularda son 3 haftadır fazlalaşan yanlış anlaşılmalar ve sıkıntılar sona eriyor. Kendimizi artık daha rahat ifade etmeye başlayacağız.  Anlaşma, sözleşme, resmi işler ve imza gerektiren işler, ev alım-satımı, araba, elektrik-elektronik aletlerin alımı için de tekrar uygun bir döneme girmeye başlıyoruz. 20 Ekim’ den sonra bu konularla ilgili harekete geçebilirsiniz.

Ve şans ve fırsatların gezegeni Jüpiter, 19 Haziran itibariyle geri hareket ediyordu, yaz dönemi kendi doğum haritamızda transit Jüpiter’ in bulunduğu evdeki konularla ilgili sanki şansım artık iyi gitmiyor veya niye karşıma eskisi gibi fırsatlar çıkmıyor gibi düşünceler aklımızdan geçmiştir. Şimdi ise Jüpiter’ in şans getiren bereket ve bolluğunu tekrar yılın sonuna kadar hayatlarımızda hissedeceğiz.  Diğer bir en önemli gökyüzü olayı saat 17:57’ de Koç burcunun 27 derecesinde meydana gelecek olan Dolunaydır. 27-28-29 dereceler astrolojide son dereceler olduğu için anaretik derece diye geçer ve zorlanmaları beraberinde getirir. Konuların tamamlanması ve finalize edilmesi için daha fazla bir mücadele ve çaba gerektirmektedir ama biliyorsunuz ki Koç burcu ateş elementinde ve yöneticisi Mars’ tır. Mars da Dolunay sırasında Terazi burcunda bulanacağı için hak ve adalet arayışı yine ön planda olacak ama bu sefer biraz daha bencilce davranacağız. Dolunay sırasında Oğlak burcunda Plüton ile sert bir açı yapacaktır. Plüton krizleri beraberinde getirmekle beraber en büyük değişim ve dönüşümleri de sağlamaktadır. Yani artık bastırdığımız endişe, korku, üzüntü, korku ve çaresizliklerimiz aslında tüm içimizdeki duygular tamamen ortaya çıkacak, bunlarla yüzleşmek ve harekete geçmek durumunda kalacağız, yapacağımız seçimler önem teşkil edecektir ve hayatlarımızda yapacağımız bu seçimlerle önemli dönüşümleri sağlayabileceğiz. Bu anlamda gerekli enerji ve gücü kendimizde bulacağız ama olumsuz haliyle bencillik, acelecilik ve düşünmeden davranmak kolayca tartışmaları alevlendirip kavgalara dönüştürebilir. Çünkü Koç burcu daha çok ben diyen, çatışma ve tartışmalara açıklık veren bir enerji olduğu için ani kararlar alıp gemileri yakacak durumlar içinde kendimizi bulabiliriz. Burada dengede ve sakin kalmayı başarırsak yapılması gerekenler için gerekli motivasyona ve mücadele ruhuna sahip olacağız. Sağlık konusunda ateşli hastalıklar, baş, bel, böbrek ve üreme organlarında rahatsızlıklara yol açabilir. Hemen ardında Mars-Plüton kare açısı hafta boyunca sinirli ve gergin hissetmemize etken olacak. Mümkün olduğunca bunun bilincinde olup yavaş ve sakin hareket etmeye özen gösterelim.

Bu dolunay özellikle global anlamda riskli ve dikkat edilmezse bir takım sıkıntılara yol açabilecek bir dolunaydır. Ülkemiz de bu dolunaydan çok etki almaktadır. Vatan ve güvenliğimizi ilgilendiren konular, emniyet ve askeri güçlerimizle ilgili bir takım olay ve durumlar meydana gelebilir. Özellikle siyaset ve siyasetçilerle ilgili hızlı gelişmeler ve açıklamaları izleyeceğiz. Bu dönem alınacak kararlar ülkemizin geleceği adına 2022-2023 yılında da etkilerini sürdürecek önemde olacaktır. Ülkemizin dost ve düşman ülkelerinin daha net görüleceği, liderler arası tansiyonu yükseltecek açıklamalara önümüzdeki 15 günlük süreçte daha fazla tanıklık edeceğiz. Ülke haritamızın aldığı etkiler sebebiyle; küçük ve orta çaplı depremler, hava koşullarında ani ve sert değişimler olması yüksek ihtimaldir. Dolunayın hemen arkasından 22 Ekim Cuma günü Mars ve Plüton karesi tansiyonu fazlasıyla yükseltecek. Umarım olmaz ama kavga, kaza, yangın ve patlama riskleri de bu açıda çoktur. Mümkün olduğunca kişisel olarak da daha tartışmacı ve sinirli bir ruh halinde olabileceğimizden sakin ve dengede kalmaya özen gösterelim lütfen. 23 Ekim tarihinde Güneş Akrep burcuna geçiş yapacak. Şimdiden tüm Akrep burçların doğum günlerini kutluyorum. Akrep burcu krizler, ekonomik koşullar, parasal konular, bankalar, ödemeler, ölümler, cinsellik, taciz, şiddet ve psikolojik konularla ilgili olduğundan bu konular daha fazla ön plana çıkacak. Umarım herkes için en hayırlı şekilde geçireceğimiz bir Dolunay süreci ve hafta olur.

Haftanın genel etkilerini ve Koç Dolunayı’ nın burçlara etkilerini anlattığım videoma aşağıda ulaşabilirsiniz, lütfen burç ve yükselen burcunuza göre dinleyin.

Paylaş

Beni Takip Edin

Instagram'da Astroloji

Güncel astroloji yazı ve videoları, haftalık analizler ve astroloji üzerine çok daha fazlası Instagram hesabımda.

İletişim Formu

Size yolunuzda eşlik edebilmem için iletişim formu doldurarak benimle iletişime geçebilirsiniz.

(*) Doldurulması Zorunlu Alan