1-7 Kasım Haftası gökyüzü hareketleri ve 5 Kasım Akrep Yeniayı’ nın burçlara etkisi

Gökyüzünde Akrep enerjisi vurgusu çoğalmaya başlıyor. Hem Güneş hem Mars zaten Akrep burcunda ve Merkür’ de 6 Kasım’ da bu burca geçiş yapacak. İyiden iyiye parayı, finansı ve ekonomiyi ilgilendiren konular hayatımızın her alanında ön plana çıkacak. Düşüncelerimiz de para ve daha fazla nasıl para kazanırım üzerine yoğunlaşacak. Bu haftanın önemli gökyüzü olayı 4 Kasım’ ı 5 Kasım’ a bağlayan gece saat 00:14’ de gerçekleşecek Akrep Yeniay’ dır. Ve Yeniayın etkilerini belki bireysel olarak parasal açıdan hemen yoğun hissetmesek bile global anlamda özellikle 2022 İlkbaharında zorlu ekonomik koşulların da iyiden iyiye hissedileceğinin habercisi. Bu yeniayla birlikte Kasım ayında borsa, para piyasaları, vergi ve zamlarla ilgili düzenlemeler gündeme gelebilir. Bu dönem riskli yatırımlar yapmamanızı tavsiye ederim. Yeniayın etkilerine hafta başından itibaren daha fazla hissetmeye başlayacağız. Biliyorsunuz Yeniaylar yeni başlangıçları simgeler ve 10-15 gün etkili olmaktadır. Ama bu sefer hem 19 Kasım’ da Boğa burcundaki Ay tutulması ile bağlantılı hem de Uranüs karşıtlı bir Yeniay olacağından çok hızlı gelişmeleri ve başlangıçları beraberinde getirecek. Diğer bir önemli özelliği de 18 Ocak 2022 tarihinde ay düğümlerinin 1,5 yıl boyunca Boğa-Akrep aksına geçiş yapması sebebiyle bunu tetikleyecek ilk tutulma olmasıdır. 5 Mayıs 2020 tarihinden bu yana ay düğümleri İkizler-Yay aksındaydı şimdi yavaş yavaş bu akstan çıkmaya hazırlanıyor tabii etkileri 2022 yılı bahar aylarına kadar daha hissedilmeye başlanacak. Bu Yeniay Uranüs etkili dedik. Uranüs değişimin, aniliklerin ve hızlı olayların gezegenidir. Yeniay enerjisiyle birleştiğinde ise değişimlerin hızlanacağı, özgürlük isteğimizin artacağı ve bu yönde ani fikir değişimlerini göstermektedir.

Hafta başında Merkür ve Plüton kare açısının etkilerini yaşayacağız. Bu ne demek özellikle Eylül ayından itibaren yaşadıklarımız, ilişkiler, iş, aile her ne yaşadıysak bunların üzerinden tekrar bir geçmek, aldığımız kararlarda ne kadar emin olduğumuzu sorgulayacağımız, eminsek de gerektiğinde bunun niçin mücadele etmemize etken olacak. Burada düşüncelerimiz ve davranışlarımız biraz daha dediğim dedik konuşmayı, isteklerimiz uğruna etrafımızdaki kişilere baskı ve güç mücadelelerine gireceğimizi de vurgular. Bu etkinin farkında olursak, Merkür ve Venüs arasındaki iyicil açının getirdiği ilişki ve para konularındaki fırsat ve destekleri daha rahat görebiliriz. Çarşamba ve Perşembe günleri Güneş ve Uranüs karşı karşıya geliyor. Özgürlük isteğimiz artabilir, kabımıza sığamayabiliriz ve en ufak engele bile tahammülsüz ve sinirli davranmamıza sebebiyet verebilir. Sanki artık zincirlerimizden kopma isteğimizin tavan yapması gibi bir ruh halidir bu. Perşembe gecesi saat 00:14’ de Akrep burcunun 12° bir Yeniay gerçekleşecek. Hayatımızın her alanında tamamlanmaları, artık keskin ve kararlı yeni başlangıçları getirecek bir Yeniay olacak. Yeniaylar aslında sakin bir tohum atma dönemi de olsa Uranüs bu Yeniaya karşıtlık yapacağı için çok sakin olmayacağının da habercisidir. Yeniay sırasında Merkür ve Venüs’ te son derecelerinde olacağı için bazı zorlukları getirecek görünüyor. Hızlı gelişmeler yaşayacağız ve kendimizden emin, bir daha geri dönmemek üzere kararlar alıp kararlı bir şekilde doğru bulduklarımız için önümüze bakacağız. Uranüs aynı zamanda Uyanışın da simgesidir. Önemli farkındalıkları da bize katacak.

Venüs 5 Kasım’ da 6 Mart’ a kadar kalacağı Oğlak burcuna geçiş yapacak. Bu sefer uzun sürecek bir transit olacak, normalde Venüs bir burçta bu kadar kalmaz ama bu sefer bu burçta geri hareketine de yapacak. Venüs Retroları 18 ayda bir olur. 19 Aralık – 29 Ocak 2022 arası Venüs’ ün Oğlak burcundaki geri hareketini yaşıyor olacağız, ardından normal hareketine dönmeye başlayacak ve ancak 6 Mart 2022 tarihinde yeni bir burca, Kova burcuna geçiş yapacak. Venüs hayattaki beğenilerimiz, hayattan zevk aldıklarımız, aşk, güzellik, estetik, ilişkiler ve para gibi konularını temsil eder. Venüs Oğlak burcunda kendini iyi hissetmez. Oğlak enerjisi daha soğuk, kuralcı, mesafeli, sistematik, hedef odaklı, zaman zaman karamsar çalışır. İlişkilerde istek ve talepler daha kısa cümlelerle daha kuralcı biçimde ortaya konur. Ama bu dönem başlayan yeni ilişkiler de daha kalıcı etkiler barındırmaktadır. Mesela Ortaklıklar için faydalıdır bu süreç. Güzellik ve estetik işlemlerinin hiç tavsiye edilmediği bir zamandır Venüs Retroları. Yine bu dönem ilişki ve parasal konularda ciddi krizler gündeme gelecek. Maalesef çok kolay bir süreç olmayacak bu. Ülke haritamıza baktığımda ise yine para, finans ve finansla ilgili kurumlarla ilgili sıkıntılar ve sorunlar fazlalaşacak. Haftanın genel etkilerinden size bahsettikten sonra şimdi haftalık burç yorumlarıma geçmek istiyorum, lütfen burç ve yükselen burcunuza göre dinleyin.

Paylaş

Beni Takip Edin

Instagram'da Astroloji

Güncel astroloji yazı ve videoları, haftalık analizler ve astroloji üzerine çok daha fazlası Instagram hesabımda.

İletişim Formu

Size yolunuzda eşlik edebilmem için iletişim formu doldurarak benimle iletişime geçebilirsiniz.

(*) Doldurulması Zorunlu Alan