8 – 14 Kasım Haftasının genel ve burçlara etkileri nelerdir?

Geçen hafta da söylediğim üzere Kasım ayında 2022 yılının fragmanlarını ve ana temalarını görmeye başlıyoruz. Bu sebeple özellikle bu ay hangi konular önümüze geliyor, biz neler hissediyoruz, nelere isyan ediyoruz veya nelerden memnunuz, neleri başlatıyoruz, hangi alanlarda yeni kararlar alıyoruz, bunların hepsinin farkında olalım ve bu ayı da yapılması gerekenler açısından iyi kullanabilirsek önümüzdeki yıl daha rahat ilerleyebiliriz. Akrep yeniayı bize değişime en direndiğimiz şeyler, değiştirmeye en çok ihtiyacımız olan şeylerdir dedi. İşe yaramayan eski kök inançları bırakmayı, bakış açılarımızı esnetmeyi öğrenmemiz ve kontrolü elden bırakırsam düzenim bozulur korkusuyla da yüzleşmemiz gerektiğini hatırlatıyor. En başta kendimize inancımızı ve güvenimizi artırmamız gerekiyor, gerekiyor ki geçmiş defterleri kapatalım, o geçmiş olmasa şimdiki kişi olmayacağımızı anlamalıyız. Ve artık ‘’şimdi’’ de geleceğimizi güvenle inşa etme vakti geldi.

Yeniayın dışında bir de haftaya ayın 19’ unda Boğa burcundaki Ay Tutulmasını yaşayacağız. Bu yılın ilk ay tutulması olacak ve ikinci tutulması olacak daha önce 10 Haziran’ da bir Güneş tutulması yaşamıştık. 19 Kasım’ da ki tutulma ise Boğa burcunda ve bir parçalı ay tutulması olarak gerçekleşecek ve biliyorsunuz tutulma etkileri birkaç ay devam etmektedir. Bu hafta hem yeniay hem de ay tutulması enerjilerinin iç içe olduğu, etkilerini yoğun hissedeceğimiz bir hafta olacak bizim için. Akrep Yeniayı Uranüsyen etkili olduğu için zaten ani olaylar, hızlı gelişmeler oluşacak, neticesinde yeni bakış açıları ve bir nevi bir uyanma zamanından geçiyoruz.

Gökyüzünde Akrep enerjileri çoğaldı, Güneş, Merkür ve Mars bu burçta. Yani tutkularımız artıyor, daha fazla nasıl para kazanırım sorularıyla daha fazla meşgul olup, harekete geçmek istiyoruz. Akrep burcu yıkım, ardından özgürleşmeyi ve yeniden doğuşu da simgeler. Anka kuşu misali küllerinden yeniden doğmak. Bir taraftan da Venüs Oğlak burcuna geçti, 6 Mart 2022 tarihine kadar burada kalacak. Sorumluluk duygumuz artıyor, geleceğe uzun vadeli bakıp, daha bilinçli yapılanmak ve buna göre de stratejiler oluşturmak istiyoruz. Gökyüzünde ateş elementi azaldığı için enerjinizi yükseltmeniz açısından kırmızı turuncu gibi canlı renkler gibi giymenizi tavsiye ederim. Yine evde mum yakmak enerjimize iyi gelecek. Şimdi bu etkiler var, bir taraftan da bu hafta Merkür-Mars kavuşum içinde olacak. Biliyorsunuz Merkür iletişim gezegeni, Mars’ ta hareket ve eyleme geçmeyi anlatan gezegen. Demek ki bu hafta fikirlerimiz ve düşüncelerimizi uygulamaya geçireceğiz. Bununla ilgili konuşacağız, görüşeceğiz, koşturacağız, ne yapabilirim ne yapamam diyeceğiz. Tabi unutmayalım bu iki akrep burcunda yani fakında olmadan isteklerimiz uğruna karşı tarafa baskı yapmaya, güç uygulamaya, yeri geldiğinde kelimelerimizle karşı tarafının canını acıtmaya daha eğilimli olabiliriz. Venüs ile de iyicil bir açı yapacağından ilişkiler ve para konularında olumlu fırsatlar bize sunabilir ve olumlu adımlar atabiliriz. Şimdi bu kavuşum bu haliyle güzel ama zorlayıcı kısmına geçecek olursam, Satürn Çarşamba günü buraya olumsuz bir açı yapacak. Şimdi Satürn’ ün diğer adı başöğretmen ve bizden sorumluluk almayı, çalışmayı, disipline olmayı, attığımız adımları da sağlam atmamızı istemekte. Bunun olması için de denetleyerek gider, bir nevi not verir yani ve yeri geldiğince o yapılan şeylerin aslında sağlam olması ve sonradan yıkılmaması için bazı engeller çıkartır. Aslında bunlar hepsi iyiliğimiz içindir, Satürn’ ün dersinden geçenler o konularda başarı sağlar. Evet bu sebeple hafta ortası yapmak isteyip yapamadıklarımızla ilgili üzerimizde bir baskı hissedebiliriz veya bazı engeller de karşımıza çıkabilir. O zaman ne yapacağız? tekrar bu düşüncemizin üzerinden geçeceğiz, varsa eksiklerimizi tamamlayacağız, düzen getireceğiz, farklı yollar veya yeni çözümler geliştirmeye çalışacağız.

Hafta sonuna doğru ise harika bir Güneş ve Neptün üçgen açısı var. Bu enerjiyle maneviyatımız yükselecek, duygularımız yoğunlaşacak, ilham perileri etrafımızda uçuşacak, kalplerimiz daha fazla sevgiyle titreşecek, huzur, merhamet ve anlayış duygularımız gelişecek. Sevdiklerimize ve çevremize yardım elini daha istekli uzatmak isteyeceğiz. Perşembe ve cuma günleri imkânınız dahilinde ihtiyacı olanlara yardımcı olmaya çalışalım. Aynı zamanda sevdiklerimizle derin paylaşımlar, sohbetler ruhumuza çok iyi gelecek. Sanatsal veya yaratıcı işlerle ilgilenenler için Perşembe ve cuma günleri bu enerjiyi mutlaka değerlendirmelerini tavsiye ederim, ortaya çok kreatif, yaratıcı işler çıkarabilirsiniz.

Hafta sonunda ise Merkür-Uranüs karşıtlığımız var. Adeta kafamızın içinde şimşekler çakacak, haberler alacağız, bir sürü yeni düşünceler, farklı ve orijinal fikirler aklımıza gelecek. Çözüm bulamadığımız konularda birden yeni çıkış yolları belirecek. Bunları kendimizin aklına gelebileceği gibi, bir şey okurken ya da arkadaşımızla konuşurken de birden beliriverir. Uranüs yeniyi, değişimi, uyanışı da anlattığından bu mutlaka yeni ve farklı bakış açılarının oluşacağını gösterir yani eski bakış açılarımızdan vazgeçip, bir şeyi yepyeni bir perspektiften bakabileceğiz. Bu enerji bazılarımız için de bazı konularda gerçeklerin ortaya çıkması, bilinmeyenlerin aydınlanması olarak da gerçekleşebilir.

Haftanın gökyüzü hareketlerinin burçlara etkilerini yeni haftalık videomda anlattım. Abone olmayı lütfen unutmayın.

Mutlu Haftalar dilerim 🙂

Paylaş

Beni Takip Edin

Instagram'da Astroloji

Güncel astroloji yazı ve videoları, haftalık analizler ve astroloji üzerine çok daha fazlası Instagram hesabımda.

İletişim Formu

Size yolunuzda eşlik edebilmem için iletişim formu doldurarak benimle iletişime geçebilirsiniz.

(*) Doldurulması Zorunlu Alan