20 Nisan Koç burcunda Güneş tutulması ve Burçlara etkileri: Yolu yürümeyi başladığında yol sana görünür

Saat 07:12’ de Koç burcunda yılın ilk Güneş tutulması gerçekleşiyor ve art arda yaşanan ikinci Koç Yeniayı olma özelliğini taşıyor. Bu tutulmanın benzeri en son 2005 yılında yaşandı; o dönemi hatırlayın neler olmuştu, o günlerden ana başlıkları çıkartabilirsiniz.

İlk Koç yeniayı ile 21 Mart civarı hayatımıza yenilikler katmak ve fırsatları değerlendirmek için heyecanlanmış ama hevesimiz çabuk kaçmış olabilir çünkü Koç enerjisi hızla tutuşur ama bir o kadar da çabuk sönebilir. O yüzden şimdi gerçekleşecek anaretik derecedeki Koç Yeniayı bizden tutarlılık talep ediyor.

Önümüzdeki 1,5 yıla etki edecek Koç-Terazi aksının ilk tutulması olma özelliğini de taşıdığı için bize yeni yaşam planlarımızın önemli işaretlerini verecek. Ben-biz yani ‘’benim ihtiyaçlarım’’ ile ‘’ bizim ihtiyaçlarımız’’ arasında ikilemler yaşanacak bu 1,5 yıllık süreçte dengeyi en sağlıklı şekilde kurmayı başaranlar rahatlıkla ilerleyebilecek.

Jüpiter kavuşumlu ve Plüton’ un dik açı oluşturacağı bu tutulma olayları büyütme ve zorlu enerjileri ortaya çıkarsa da önümüze çıkan engelleri çözüp ilerlemeye devam etmeliyiz nitekim hemen ertesi günü Güneş’ in Boğa burcuna geçmesi ve Merkür’ ün de yine Boğa burcunda geri hareketine başlaması maddi-manevi değerlerimizi gözden geçirmek ve yeniden düzenlemek için gerekli zamanı verecek. Aynı zamanda ister içsel ister dışsal olsun bizi alıkoyan düşünce ve durumları salıverdikçe önümüzde yepyeni fırsatların belireceğini göreceğiz.

Plüton işin içinde olduğu zaman eskiye dönüş yoktur dolayısıyla bugüne kadar olmadı veya yarım kaldı umutsuzluğu yerini bitişlerin ardından yeni başlangıçlara bırakacak zaten Koç enerjisi gerekli cesareti ve motivasyonu sağlayacak.

Tutulma enerjilerinden en verimli şekilde yararlanmak için; hedeflerimizi belirleyip harekete geçelim, beliren engel ve zorlukları çözüm üreterek aşmaya odaklanalım, hemen öfkelenmeyip sabır göstermeyi öğrenelim, olumsuzluklara değil olumluya odaklanalım çünkü Jüpiter büyüteç etkisi gösterecek ve sadece kendi isteklerimize değil karşımızdaki kişilerin isteklerine saygı duymayı benimseyelim.

Hepimize hayırlar getirmesini dilerim.

  • Tutulmanın burçlara göre etkileri şu şekilde olacak:

Sevgili Koç ve yükselen Koç: Burcunuzda gerçekleşecek Güneş tutulması önümüzdeki 1 yıl süresince yeni yollar deneyimlemenize etki edecek. Sizi engelleyen ne varsa bunları fark edip gerek iş gerekse özel konularda değişimleri kucaklayacaksınız. İstekleriniz için gerekli cesaret ve motivasyonu kendinizden esirgemeyin, fikirlerinizi doğru yerlere kanalize edin. Hayata ve insanlara yaklaşımınız değişmeye başlıyor. 21 Nisan-15 Mayıs arasında Merkür retro hareketinde olacak dolayısıyla önceden yaptığınız işlerinizi kontrol etmek durumunda kalabilir, eksikleri tamamlayabilirsiniz. Para ve kaynaklarınızı ne kadar doğru kullanıp kullanmadığınızı fark edebilir, yeniden değerlendirebilir ve yeni kararlar alabilirsiniz.

Sevgili Boğa ve yükselen Boğa: 20 Nisan’ da gerçekleşecek Güneş tutulması etkisiyle bir şeylerin sonuna geldiğini ve yeni başlangıçların sizi beklediğini hissedebilir ve sabırsız olabilirsiniz. Ne isteyip ne istemediğinizin artık daha net farkına varacaksınız ama öncesi kararsızlıklar yaşayabilirsiniz. Bilinçaltınızdaki korkularınızla yüzleştikçe önünüzdeki engellerin ortadan kalktığını fark edeceksiniz. Önümüzdeki 1 yıl boyunca iş, eğitim ve ticaret konularında değişimler sizi beklemektedir. 21 Nisan-15 Mayıs arasında burcunuzda geri gidecek olan Merkür geçmişte aldığınız maddi-manevi kararlarınızı sorgulatabilir. Bu süreçte yarım kalan işlerinizi tamamlayabilirsiniz, ilişkilerinizde eski defterleri açabilirsiniz.

Sevgili İkizler ve yükselen İkizler: 20 Nisan’ da gerçekleşecek Güneş tutulması etkisiyle önümüzdeki 1 yıl boyunca gelecek planlarınızı gerçekleştirecek değişimler sizi beklemektedir. Sizi engelleyen durumlardan artık tamamen özgürleşmeli ve yenilikleri cesaretle uygulamaya başlamalısınız. Fikirlerinizi geliştirmek ve hayata geçirmek için çaba sarf etmelisiniz böylece hayallerinizi gerçekleştirecek maddi manevi fırsatlara karşılaşabilir, arkadaşlarınızdan destekler görebilirsiniz. Bu süreçte yeni bir sosyal çevreye girebilirsiniz. 21 Nisan-15 Mayıs arasında geri gidecek olan Merkür işleri biraz yavaşlatabilir, bu süreçte yarım kalan işlerinizi tamamlamaya odaklanabilirsiniz. Geçmişe dair haber ve ödemeler gündeme gelebilir. Hem ruhsal ve fiziksel sağlığınıza gerekli özeni gösterin.

Sevgili Yengeç ve yükselen Yengeç: 20 Nisan’ da gerçekleşecek Güneş tutulması kariyer ve hedeflerinizle ilgili değişimleri gündeme getirecek. İstediklerinize ulaşmak için artık eskiyi geride bırakmanız gerektiğini bilmelisiniz. Sizi mutlu edecek fırsatlar elde edebilir ve destekler alabilirsiniz. Önümüzdeki 1 yıl boyunca yeni bir iş, terfi veya iş değişimleri sizi beklemektedir aynı zamanda ailevi sorumluluklarınız da artabilir. 21 Nisan-15 Mayıs arasında geri gidecek olan Merkür eski arkadaş veya aşklardan haberler getirebilir. Bu süreçte maddi konularla ilgili yarım kalan işlerinizle ilgilenebilir ve yeni düzenlemeler yapabilirsiniz.

Sevgili Aslan ve yükselen Aslan: 20 Nisan’ da gerçekleşecek Güneş tutulması size hayatın neresinde durduğunuzla ve ne istediğinizle ilgili size yol gösterecek. Kararlı ve cesaretle hareket ettiğiniz takdirde önümüzdeki 1 yıl boyunca iş ve çevre değişiklikleri sizi bekliyor. Kendinizi geliştirin ve karşınıza çıkan fırsatları değerlendirmeye çalışın. 21 Nisan-15 Mayıs arasında geri gidecek olan Merkür etkisiyle gerek kendi potansiyelleriniz gerekse maddi konularla ilgili neleri eksik yaptığınızı gözden geçirebilir ve yeni düzenlemeler yapabilirsiniz. Eski iş veya projelerle ilgilenebilirsiniz. Bu süreci kararsızlıklara son vermek için değerlendirebilirsiniz.

Sevgili Başak ve yükselen Başak: 20 Nisan’ da gerçekleşecek Güneş tutulması etkisiyle finans, ödemeler ve sağlık konularında önemi değişimler sizi beklemektedir. Önümüzdeki 1 yıl boyunca maddi konularda sizi rahatlatacak fırsatlar elde edebilir ve kazançlarınızı artıracak yeni adımlar atabilirsiniz. Bunun için yeteneklerinizi sergileyin ve sahneye çıkın. Size artık hizmet etmeyen davranış modellerini sonlandırdığınızda daha rahat harekete geçtiğinizi fark edeceksiniz. Sağlık konularında güzel gelişmeler sizi sevindirebilir. 21 Nisan-15 Mayıs arasında geri gidecek olan Merkür ticaret, iş ve eğitim konularında bazı gecikmelere yol açabilir veya yarım kalan konular önünüze gelebilir. Maddi konularla ilgili yeni kararlarınızı retro sonrası almanızı tavsiye ederim.

Sevgili Terazi ve yükselen Terazi: 20 Nisan’ da gerçekleşecek Güneş tutulması hayatınızda önemli değişimleri beraberinde getirecek. Kendi değerinizin daha çok farkına varacağınız bu süreçte sizi aşağıya çeken düşünce ve davranış kalıplarınızla yüzleşebilir ve değiştirebilirsiniz. Önümüzdeki 1 yıl boyunca ilişki, evlilik ve ortaklık konularında önemli kararlar alabilirsiniz. Sağlıksız ilişkileri sonlandırabilir, yeni ilişki ve iş birlikleri yapabilir, bunlardan kazanç elde edebilirsiniz. Bekar Teraziler evlilik kararı alabilir. 21 Nisan-15 Mayıs arasında geri gidecek olan Merkür, plan ve ödemelerle ilgili konularda bazı gecikme veya engelleri ortaya çıkarabilir. Bu süreci bu konuları tamamlamak, düzenlemek için değerlendirin ve maddi konularda temkinli davranın.

Sevgili Akrep ve yükselen Akrep: 20 Nisan’ da gerçekleşecek Güneş tutulması iş hayatınız ve gündelik rutinlerinizde önemli değişimleri beraberinde getirecek. Artık konfor alanınızdan çıkıp cesaretle yenilikler için düğmeye basabilirsiniz. Önümüzdeki 1 yıl süresince işinizi değiştirebilir veya iş kurabilirsiniz. Yeni fırsatlar sizi bekliyor, çabanızla kazançlarınızı artırabilirsiniz. Sağlığınızla daha fazla ilgilenebilir, zararlı alışkanlıkları bırakabilirsiniz. 21 Nisan-15 Mayıs arasında geri gidecek olan Merkür yanlış anlaşılma ve belirsizlikleri gündeme getirebilir. Fark etmediğiniz konularla yüzleşebilir, eski iş ve parasal konularla ilgili dönüşler alabilirsiniz. İlişkilerinizde gelgitler yaşayabilirsiniz.

Sevgili Yay ve yükselen Yay: 20 Nisan’ da gerçekleşecek Güneş tutulması etkisiyle önümüzdeki 1 yıl boyunca aşk hayatınızda önemli değişimler sizi beklemektedir. İkilemde kaldığınız konularda net kararlar vermeye başlamalısınız. Çocuklarınızla ilgili önemli gelişmeler sizi bekliyor aynı zamanda çocuk haberi bekleyenler güzel haberler alabilir. Yeteneklerinizi daha fazla ortaya çıkarma cesareti bulabilir ve kazançlarınızı artıracak fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Fikirlerinizi geliştin ve harekete geçin. 21 Nisan-15 Mayıs arasında geri gidecek olan Merkür etkisiyle çalışma hayatınızda bazı pürüzlerle ilgilenmek durumunda kalabilir, çalışma arkadaşlarınızla iletişim sıkıntıları yaşayabilirsiniz. İşlerinize düzen getirmeye odaklanın zaman zaman gergin hissedebilirsiniz stresinizi iyi yönetmeye çalışın.

Sevgili Oğlak ve yükselen Oğlak: 20 Nisan’ da gerçekleşecek Güneş tutulması etkisiyle ev ve ailevi konular önümüzdeki 1 yıl boyunca ön plana çıkıyor. Ailenizle var olan sorunlarınızı çözebilir, onlardan destek alabilirsiniz. Karşınıza güzel fırsatlar çıkabilir; ev ve arsaya yatırım yapabilirsiniz yine ev değişikliği veya taşınma konuları gündeme gelebilir. İş veya evlilik kararı sebebiyle yaşam alanınızda değişimler meydana gelebilir. 21 Nisan-15 Mayıs arasında geri gidecek olan Merkür hem aşk hayatınızda hem de çocuklarla ilişkilerinizde yanlış anlaşılma ve belirsizlikleri ortaya çıkarabilir, geçmiş konular açılabilir. Bu süreçte maddi konularda temkinli davranın.

Sevgili Kova ve yükselen Kova: 20 Nisan’ da gerçekleşecek Güneş tutulması etkisiyle düşüncelerinizin ve çevrenizle iletişiminizin değiştiğini fark etmeye başlayacaksınız. Beklenti ve isteklerinizi doğru şekilde anlatmaya başladığınız takdirde güzel destek ve fırsatlarla karşılaşabilirsiniz özellikle ticaret, satış, eğitim, pazarlama ve seyahat konularında cesur adımlar atmaya başlayabilir ve kazançlarınızı artırabilirsiniz. Kararsız kaldığınız konularda netleştikçe daha rahat yol aldığınızı fark edeceksiniz. 21 Nisan-15 Mayıs arasında Merkür geri hareket edecek; bu süreçte maddi konuları ve harcamalarınızı gözden geçirip düzenleyebilirsiniz. Yine bazı ailevi sorunlarla ilgilenmek durumunda kalabilir, çözümler bulabilirsiniz.

Sevgili Balık ve yükselen Balık: 20 Nisan’ da gerçekleşecek Güneş tutulması etkisiyle maddi konular hayatınızda ön plana çıkmaya başlıyor. Hak ettiğiniz gelirlere ulaşmak için cesaretli adımlar atmaya artık hazır hissedebilirsiniz. Önümüzdeki 1 yıl boyunca kazancınızı artıracak fırsatlar karşınıza çıkacak, bunları mutlaka değerlendirin. Harcama alışkanlıklarınızı gözden geçirebilir ve yeni bir düzen getirebilirsiniz. Eş veya iş birliklerinizden ortak maddi kaynaklarınızla ilgili gelişmeler oluşabilir. 21 Nisan-15 Mayıs arasında Merkür geri hareket edecek; yakın çevrenizle iletişim sıkıntıları yaşayabilirsiniz. Eski arkadaşlarınızla görüşebilirsiniz. İş, eğitim, seyahat ve proje konularında bazı gecikmeler oluşabilir, işleri tamamlamaya odaklanın.

Paylaş

Beni Takip Edin

Instagram'da Astroloji

Güncel astroloji yazı ve videoları, haftalık analizler ve astroloji üzerine çok daha fazlası Instagram hesabımda.

İletişim Formu

Size yolunuzda eşlik edebilmem için iletişim formu doldurarak benimle iletişime geçebilirsiniz.

(*) Doldurulması Zorunlu Alan