Mars – Uranüs – Algol Kavuşumu 15 Temmuz 2024

Yeni haftaya önemli bir astrolojik olay ile başlıyoruz.  15 Temmuz’ da Mars ve Uranüs Boğa burcunda Algol sabit yıldızının üzerinde kavuşum yapacak.

Bu ikili en son Temmuz sonu 2022’ de bir araya geldi. Ne zaman bir araya gelseler etrafına duvar ördüğümüz güvenli alan diye konumlandırdığımız ve aslında mutsuz olduğumuz alanı yıkıp sınırlarımızı genişletmemiz için bize destek vermeye çalışırlar. Etkisi birkaç gündür başlayan bu kavuşum yeni bir döngü başlatmaktadır ve çok önemli değişimleri beraberinde getirmektedir. Algol sabit yıldızı ise Şeytanın Yıldızı olarak tanımlanır ve mitolojide Medusa’ nın kesilmiş başını temsil eder dolayısıyla kötücül ve olumsuz yanlarıyla ortaya çıkar ama aynı zamanda dönüşümü de anlatır. Kökleşmiş eski yapının artık bitmesi ve çok önemli değişimlerin hayatımıza girmesiyle yeni bir hayat planına geçişi simgelemektedir.

Mars kararlılık ve harekete geçmeyi Uranüs ise ani düzen bozan olayları ve değişimleri anlatır böyle olunca bireysel hayatlarımızda özgürlük arayışımız artabilir ve hayatımıza yenilikleri katmak için hiç olmadığımız kadar cesur ve emin adımlar atabiliriz ama dikkatli olmamız gereken kısım ise ani ve fevri kararlar almadan önce iyice enine boyuna üzerinde düşünmemiz gerektiğidir aksi halde ne umduk ne bulduk diyebiliriz. Sabit fikirli insanların daha çok zorlanacağı bu süreçte esnek kalmanın ve bakış açılarını genişletmeye çalışmanın aslında kendilerini ileriye taşıdığını fark edebilirler. Olumlu kullanıldığında bizi kısıtlayan ve baskı kuran kişi ve durumlardan özgürleşmeye başlayabiliriz. Kısadan hisse ‘’Hayatınızda şu an her ne oluyorsa olmasına izin verin’’

Böyle yoğun etkiler altında sabırsız ve gergin hissedebilir, fevri davranışlar ve öfke artabilir.  Sakarlık ve kazalara karşı da dikkatli olmamız gerekir bu sebeple fazla acele etmek yerine kendimizi frenleyip sakin olmaya çalışalım. Güvenli olmayan ve karanlık enerjili insanlardan ve de intikam ve manipülasyon güdülerinden uzak duralım.

Dünya genelinde kollektif etkiler oldukça sert ve hızlı olabilir. Ülkelerde toplumsal huzursuzluk ve karışıklık, askeri hareketlilik, siyaset ve liderlerle ilgili şok edici gündemler yine saldırı ve suçlar, toprak hareketliliği, kaza ve krizlerin oluşması gündeme gelebilir. Ekonomi ve para piyasalarında iniş çıkışlar görülebilir, ekonomik krizin büyümesi, bankalar ve yatırımlarla ilgili sıkıntılar ve ciddi bir enflasyon artışı tetiklenebilir.  Gıda ve tarımla ilgili sıkıntılar artabilir.  Teknolojik aletler, internet, elektrik, uçak ve haberleşmede sorunlar oluşabilir. Sağlık konuşunda boyun, bademcik, tiroid ve lenflerle ilgili rahatsızlıklar artabilir.

22 Temmuz’ a kadar bu etkiler yoğun olarak devam edecek. Aralık ayında Mars gezegeni retrosu gerçekleşecek ve şimdi yaşayacağımız Mars-Uranüs-Algol kavuşumun gelişmelerini de daha net görüyor olacağız. Haftalık burç yorumlarımda bu kavuşumun burçlar üzerindeki etkilerini sizin için yorumlayadım.

Genel etkilerden bahsettikten sonra haftalık burç yorumlarıma geçmek istiyorum, lütfen burç ve yükselen burcunuza göre okuyunuz.

Sevgili Koç ve yükselen Koç: Mars – Uranüs kavuşumu para alanınızda gerçekleşiyor. Bu süreçte finansal konularda yenilikçi fikirlerinizi hayata geçirebilir ve kendi kaynaklarınızı genişletmek isteyebilirsiniz. Eski para alışkanlıklarınızı değiştirebilir süregelen bir borcu veya krediyi tamamlayabilirsiniz. Kimi Koçlar ani değişimlerle ilgilenmek durumunda kalabilir kimi Koçlar iş yerlerini değiştirip yeni bir işe veya kendi işini yapmaya başlayabilir. Beklenmedik harcamalar oluşabileceği gibi sürpriz kazançlar da elde edebilirsiniz. Teknolojik veya dijital işlerden gelirlerinizi artırabilirsiniz. Düşünmeden kararlar almayın ve büyük risklerden sakınmanızı tavsiye ederim.

Sevgili Boğa ve yükselen Boğa: Burcunuzda gerçekleşecek Mars – Uranüs kavuşumu özgürleşme isteğinizi artırabilir ve hayatınızda önemli değişimleri başlatabilir. Oluşacak beklenmedik durumlarla ilgilenebilirsiniz. Alışkanlıklarınızı değiştirip cesur kararlar alıp yeni girişimler yapabilirsiniz. Gerek kariyer gerekse ilişkilerinizde bitiş ve başlangıçlar yaşayabilirsiniz. Fevri ve üzerinde düşünmeden kararlar almak yerine uzun vadeli düşünmenizi tavsiye ederim.  Enerjiniz ve motivasyonunuz artabilir, dış görüntünüzde değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz. Sabırsız hissedebileceğinizden ilişkilerinizi yapıcı  bir şekilde yönetmeye çalışın. Sakarlık ve kazalara dikkat edin.

Sevgili İkizler ve yükselen İkizler: Mars – Uranüs kavuşumu bilinçaltınızda bastırdığınız öfke ve duyguları yüzeye çıkartabilir bu sebeple gergin ve tahammülsüz hissedebilirsiniz. Bu duygularınızla yüzleşmeyi seçerseniz önemli bir içsel özgürleşme yaşayabilirsiniz o yüzden üzerinde farkındalık oluşturun. Fiziksel sağlığınızı da bu süreçte ihmal etmeyin, gerekirse tedavi ve terapilere başlayın. Uyku düzeninize dikkat edin ve kendinize zaman ayırmayı unutmayın. Beklemediğiniz ve şaşırtıcı durumlarla karşılaşabilir, arkanızdan dönen işleri duyabilirsiniz. Sezgileriniz güçlenebilir, rüya kanalarınız aktif çalışabilir.

Sevgili Yengeç ve yükselen Yengeç: Mars – Uranüs kavuşumu gelecek planlarınız ve sosyal çevrenizde önemli değişimleri beraberinde getirebilir. Yeni insanlarla tanışabilir, yeni ortamlara girebilir ve farklı deneyimler yaşayabilirsiniz. Yenilikçi fikirlerinizi uygulamak ve hayata geçirmek için kendinizde gerekli cesareti bulabilirsiniz. Kimi yengeçlerin kariyerinde sürpriz fırsatlar yüzünü güldürebilir kimi yengeçler verilen sözlerin tutulmamasının hayal kırklığını yaşayabilir. Gergin ve sabırsız hissedebileceğiniz için arkadaş ortamlarında tartışmalara dikkat edin, olaylara esnek yaklaşmaya çalışın.

Sevgili Aslan ve yükselen Aslan: Mars – Uranüs kavuşumu kariyer hayatınız ve hedeflerinizle ilgili sürpriz gelişme ve ani değişimleri beraberinde getirebilir. İş veya görev değişimleri, yeni kariyer fırsatlarıyla karşılaşabilirsiniz. Cesur adımlar atabileceğiniz bu süreçte önemli projeleri başlatabilir, dijital veya teknoloji alanlarını işinize dahil ederek kazançlar elde edebilirsiniz. Yönetici veya iş arkadaşlarınızla ani gerginlikler oluşabilir, fevri kararlar almayın. Sorunlu bir birlikteliğiniz varsa ayrılma kararı alabilir veya iyi giden birlikteliğinizi evliliğe taşıyabilirsiniz.

Sevgili Başak ve yükselen Başak: Mars – Uranüs kavuşumu ticaret, hukuk, yurtdışı bağlantılı işler, eğitim ve seyahat alanlarınızda yenilik ve değişimleri tetikleyebilir. Uzun zamandır bu alanlarda emek verdiğiniz konular varsa cesur hamleler yapabilirsiniz. Beklenmedik durumlar ve planlarınızda değişimlere esnek yaklaşmaya çalışın. Hayata karşı farklı bakış açıları geliştirmeye başlayacaksınız bu doğrultuda şehir veya ülke değişikliği yapabilirsiniz. Yolculuklarda gecikme ve ertelenmeler oluşabilir. Bekar Başaklar sürpriz bir ilişki başlangıcı yapabilir.

Sevgili Terazi ve yükselen Terazi: Mars – Uranüs kavuşumu finansal alanlarınızla ve ortak maddi kaynaklarınızda değişimleri beraberinde getirebilir.  Parasal konular veya tazminat, vergi, miras, yatırımlarınızda ani gelişmeler veya pürüzler ortaya çıkabilir bu konularla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Kendinizin veya ailede bir sağlık sorunuyla ilgilenebilirsiniz. İç dünyanıza daha fazla yönelebilir, bastırılmış duygularınızla yüzleşebilirsiniz. Bu süreçte finansal konularda ve yatırımlarınızda riskli adımlar atmak yerine üzerinde iyice düşünüp emin olduktan sonra adımlar atmanızı tavsiye ediyorum.

Sevgili Akrep ve yükselen Akrep: Mars – Uranüs kavuşumu ilişkilerinizde ani değişim veya sürpriz gelişmeleri tetikleyebilir.  Kimi Akrepler sorunlu birlikteliklerini bitirebilir kimi Akrepler yeni birliktelik başlangıçları yapabilir veya evlenebilir. Ev, yer ve şehir değişimleri gündeme gelebilir.  Ortaklık ve anlaşmalarda beklenmedik sorunlar bitişlere yol açabilir veya farklı fikirlere sahip insanlarla tanışıp yeni iş birlikleri yapabilirsiniz. İş hayatınızda cesur başlangıçlar yapabilirsiniz ama üzerinde iyi düşünüp karar verin. Bu süreçte rutinin dışına çıkmak ve yeni deneyimler yaşama istediğiniz artabilir.

Sevgili Yay ve yükselen Yay: Mars – Uranüs kavuşumu iş hayatınızda değişimleri başlatabilir. Kimi Yaylar işini veya görevini değiştirebilir kimi Yaylar kendi işini yapmaya karar verebilir ve farklı projeleri hayata geçirebilir.  Çalışma arkadaşlarınızla veya iş yaptığınız kişilerle ani gerginliklere dikkat edin. Diğer taraftan sağlığınızla yakından ilgilenebilir yeni tedavilere başlayabilirsiniz. Boyun, boğaz, tiroid hassasiyetleri artabilir. Yeni beslenme alışkanlıkları, spor veya diyete başlamayı düşünüyorsanız tam zamanı.

Sevgili Oğlak ve yükselen Oğlak: Mars – Uranüs kavuşumu aşk hayatınız ve çocuklarınızla ilişkilerinizde değişimleri tetikleyebilir. Partnerinizle rutinin dışına çıkmak ve ilişkinize yeni bir soluk getirmek isteyebilirsiniz. Kimi Oğlaklar sorunlu devam eden birlikteliği varsa sonlandırabilir kimi Oğlaklar aniden birisiyle tanışıp yeni bir ilişkiye yelken açabilir. Çocuklarınızın hayatında önemli gelişmelere eşlik edebilirsiniz. Diğer taraftan yaratıcılık ve yeteneklerinizi cesurca ortaya çıkarma isteğinizi harekete geçirebilirsiniz. Borsa ve spekülatif işlerle ilgileniyorsanız riskli adımlardan uzak durmanızı tavsiye ediyorum.

Sevgili Kova ve yükselen Kova: Mars – Uranüs kavuşumu ev ve ailevi hayatınızda değişim ve yenilikleri ön plana çıkartıyor.  Kimi Kovalar evin tadilatı ve taşınma gündemleriyle ilgilenebilir kimi Kovalar aile içinde oluşabilecek ani durumları çözmeye çalışabilir.  Aile üyeleri arasında gerginlik ve tartışmalar oluşabilir, sakince durumu yönetmeye çalışın. Evlenme – boşanma veya kariyer değişikliği sebebiyle yer değişikliği gündeme gelebilir.  Ev içinde teknolojik aletler, elektrik, internet ve sigortayla ilgili arızalar oluşabilir.  Bu süreçte gergin hissedebilirsiniz, fevri tepkilere dikkat edin ve dinlenmeye vakit ayırın.

Sevgili Balık ve yükselen Balık: Mars – Uranüs kavuşumu farklı ve orijinal fikirlerinizi hayat geçirmek için size gerekli motivasyonu katabilir, kendinizi daha rahat ifade edebilirsiniz. Ticaret, satış, eğitim, sosyal medya alanlarında daha cesur adımlar atabilirsiniz. Kısa seyahatlere çıkabilirsiniz ama trafikte dikkatli olun ve tedarikli yola çıkın. Yakın çevre, kardeş, kuzen ve akrabalarla ilişkilerinizde ani gündemler oluşabilir ve bu konularla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. İletişim krizleri ve gerginliklere açık bir süreç olacağından sakin davranmaya ve ilişkilerinizi yapıcı yönetmeye çalışın.

Paylaş

Beni Takip Edin

Instagram'da Astroloji

Güncel astroloji yazı ve videoları, haftalık analizler ve astroloji üzerine çok daha fazlası Instagram hesabımda.

İletişim Formu

Size yolunuzda eşlik edebilmem için iletişim formu doldurarak benimle iletişime geçebilirsiniz.

(*) Doldurulması Zorunlu Alan